Installatieberekening laten maken?

Wij berekenen technische installaties (verwarming, ventilatie en sanitair) voor woning- en utiliteitsbouw.

25.000+

berekeningen gemaakt

450+

trouwe klanten

telefonisch advies

kosteloos

Bespaar kosten met de juiste installatietechnische berekening

Voor uw berekeningen voor verwarmings-, sanitaire en elektrotechnische installaties bent u bij Leever Installatie Advies aan het juiste adres. Wij zijn specialisten op het gebied van installatieberekeningen. Voor woningbouw en utiliteit. Vanzelfsprekend gebaseerd op de meest actuele normenkennis. Dit maakt dat wij de meest geschikte partner zijn om installatietechnische berekeningen aan uit te besteden. Niet voor niets worden wij regelmatig ingezet als controlerende partij voor second-opinion, geschillen of arbitrage.

Waarom een berekening van Leever?

 • Een zorgvuldige berekening bespaart u tijd en geld.
 • Wij werken met VABI-software
 • U heeft dus gegarandeerd een perfecte berekening!

Vraag een offerte aan!

Installatietechnische berekeningen: dit zijn de voordelen
Wij maken al ruim 30 jaar installatietechnische berekeningen. Voor meer dan 400 klanten. Deze ruime ervaring staat voor exacte berekeningen. En dat levert veel voordelen op:

 • U bent goedkoper uit als het gaat om kleinere diameters: dit scheelt in de kosten voor inkoop en monteren. Bij alle installaties.
 • U heeft minder last van installatiegeluid bij de juiste diameter. Ook dit geldt voor alle installaties.
 • U heeft lagere aanschafkosten en montagekosten bij minder capaciteit aan warmte-afgiftesystemen of koelopnamesystemen. Een transmissieberekening / warmteverliesberekening, koellastberekening, gebouwsimulatieberekening / temperatuuroverschrijdingsberekening helpt hierbij.
 • Goed inregelen van verwarmingsinstallaties levert een energiebesparing op tot wel 30%. U bereikt dit door het laten maken van een transmissieberekening / warmteverliesberekening in combinatie met leidingnetberekening VABI VA100.
 • U heeft minder kans op verstoppingen na het maken van riolering- en hemelwaterafvoerberekeningen VABI VA120.
 • Een waterleidingberekening VABI VA109 leidt tot een goede stroomsnelheid. En dat levert schonere binnenwanden van leidingen op. Er is een minimale stromingssnelheid van 1,5 meter per seconde nodig om binnenwanden van waterleidingen goed schoon te houden. Dit is echter niet wettelijk verplicht. Een waterleidingberekening die volgens de regelgeving gemaakt is, kan dus alsnog voor problemen zorgen.
 • Een temperatuuroverschrijdingsberekening zorgt voor de juiste behaaglijkheid bij u thuis of op kantoor.
 • Met technische berekeningen sporen we installatieproblemen op. Denk hierbij aan klachten over geluid, tekort aan capaciteit, een te lage druk, verstoppingen, klimaatproblemen en behaaglijkheidsproblemen.
 • Wilt u een warmtepomp aanschaffen? Met een nauwkeurige transmissieberekening weet u precies welke afmeting pomp u nodig heeft. Een iets te grove berekening zorgt al gauw voor een groter type warmtepomp. Met behoorlijk hogere aanschafkosten.
© Copyright 2024 - Leever Installatie Adviseurs B.V.