• Alles over temperatuur-overschrijdings-berekeningen

Temperatuuroverschrijdingsberekening laten maken?

5500+

vertrekken berekend

1250+

trouwe klanten

telefonisch advies

kostenloos

Wat is een temperatuuroverschrijdingsberekening?

Een temperatuuroverschrijdingsberekening is een berekening van een vertrek, waarmee het aantal overschrijdingsuren boven de 25°C. en 28°C. bepaald wordt. Tevens worden uitkomsten berekend voor de comfortmethodes GTO, ATG (ISSO 74), PMV (NEN7730), NEN-EN 15251, ISSO 32 en/of Frisse Scholen.

Meer weten? Klik hier.

Met temperatuuroverschrijdingsberekeningen (TOB) zorg je voor een perfect leefklimaat.

Een temperatuuroverschrijdingsberekening is in feite een simulatieberekening van een gebouw met klimaatinstallaties. Uitgerekend wordt of de installaties niet voor te veel uren boven de 25°C en de 28°C. zorgen. Tevens kan er uitgerekend worden hoe tevreden de gemiddelde gebruiker is over de verwarmings- en de koelinstallatie: PMV/GTO. Het meest actueel en geavanceerd is om met een heldere gekleurde grafiek aan te tonen dat de binnentemperatuur ten opzichte van de buitentemperatuur overeenkomt met de behoeften van kantoorpersoneel (ATG). Hiervoor zijn resultaten van een groots veldonderzoek verwerkt in het simulatieprogramma.

Exact berekenen is méér besparen

Met de belastingduurkromme wordt zichtbaar voor hoeveel uur er een piekcapaciteit is in het koel- of verwarmingsvermogen. Er kan dan bijvoorbeeld gekozen worden voor een kleinere warmtepomp met een elektrische naverwarmer om de korte piek op te vangen. Wat de realisatiekosten en de exploitatiekosten verlaagt.

Het komt frequent voor dat een temperatuuroverschrijdingsberekening een lager koelvermogen simuleert dan een koellastberekening. Hierdoor wordt bespaart op de installatiekosten van de opwekker en het afgiftesysteem. Het bespaart eveneens energie- en onderhoudskosten.

Wij maken graag uw TO-berekeningen. Volgens de meest actuele, technische inzichten. Wij rekenen met VABI Elements. U ontvangt een overzichtelijke rapportage. Telefonisch kunt u gratis advies krijgen over systeemkeuzes, installatieconcepten, energiebesparende technieken en het selecteren van de juiste warmtepomp. Natuurlijk mag u het bedenken van technische installaties ook aan ons uitbesteden.

Waarom een temperatuuroverschrijdingsberekening laten maken door ons?

Voor het écht goed maken van deze integrale berekeningen is een enorme know-how van klimaatinstallaties nodig. Aangevuld met bouwfysische en elektrotechnische kennis. Voor het maken van sluitende varianten is kennis nodig van alle mogelijke installatieconcepten. Om de meest economische opties voor te kunnen stellen is het nodig om kostendeskundige te zijn. Niet alleen voor de realisatiekosten, maar ook voor de energiekosten en het onderhoud. Omdat wij bijna dagelijks met installateurs, beheerders of eindgebruikers in een gesprek van één uur energiebesparende installatieconcepten bedenken zijn wij zeer ervaren in het voorstellen van de meest economische concepten. Wij zijn kostendeskundige want wij hebben een eigen calculatie-afdeling. Er zijn door ons bedrijf al duizenden vertrekken berekend. Ook voor het simuleren van vertrekken waar wij onderzoek naar doen vanwege installatieproblemen, geschillen en second-opinions.

Of klik hier voor meer informatie omtrent temperatuuroverschrijdingsberekeningen.

Direct vrijblijvend uw offerte

  Prijs: vanaf € 275,- (ex. BTW).


  1. Uw gegevens

  opmerkingen


  2. Bestand(en)

  Voeg optioneel bestand(en) toe (Max. 16MB).

  Dank voor uw aanvraag. Wij sturen u z.s.m. onze offerte toe. U kunt ons uiteraard ook bellen 030 293 15 15 of mailen info@leever.nl.

  © Copyright 2024 - Leever Installatie Adviseurs B.V.