Waterleidingberekening laten maken

2.000+

berekeningen gemaakt

450+

trouwe klanten

telefonisch advies

kosteloos

Wat is een waterleidingberekening?

Een waterleidingberekening is een berekening van een leidingwaterinstallatie, waarmee de benodigde capaciteit per leidingdeel en van het totaal berekend wordt, compleet met de benodigde leidingdiameters en de drukverliezen.

Waterleidingberekeningen: de juiste berekening levert meer op

Waterleidingberekeningen laten maken heeft als doel;

  • het zo economisch mogelijk bepalen van de leidingdiameters
  • zorgdragen voor voldoende water en druk op elk tappunt
  • binnen de geluidsnormen te blijven
  • een comfortabele warmwaterinstallatie
  • een probleemloos tapwatercirculatiesysteem

Waterleidingberekeningen: de basis voor een gezond leefklimaat

Water is van levensbelang. U wilt bijvoorbeeld water kunnen gebruiken om uw handen te wassen en om door te trekken. Bij brand is het van groot belang dat er water uit de brandslanghaspel komt. Je moet er niet aan denken dat bij een ongelukje in het praktijklokaal de nooddouche geen druppel water geeft. Een goede waterleidingberekening is dus van enorm belang. Voor gezondheid, voor veiligheid en voor comfort. De berekeningen moeten wel gemaakt worden volgens de meest actuele normen. Een al lang beproefde manier is de q√n-methode. Die voldoet aan de NEN 1006. Het verdient de voorkeur om te rekenen met de Simdeum-methode. Deze is recent ontwikkeld en dus eigentijds. De berekening draagt zorg voor een schonere (gezondere) inwendige leidingwaterinstallatie. De uitkomsten zijn economischer omdat veel diameters kleiner uitkomen.
Wij maken graag uw waterleidingberekeningen. Volgens de meest actuele normen, adviesbladen en technische inzichten. Wij rekenen met VABI-software . U ontvangt een overzichtelijke rapportage. Telefonisch kunt u gratis advies krijgen over systeemkeuzes, installatieconcepten, energie- en waterbesparende technieken en het ontwerpen van een probleemloos circulatiesysteem. Natuurlijk mag u het bedenken van technische installaties ook aan ons uitbesteden.

Waarom u een waterleidingberekening het beste aan ons kunt uitbesteden

Wij maken kwalitatief hoogstaande waterleidingberekeningen. Want waterleidingen mogen niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Het is specialistenwerk. Omdat wij kennisleider en kennisdeler zijn worden wij geregeld gevraagd voor het oplossen van geschillen en verzekeringsvraagstukken, het oplossen van klachten in waterleidinginstallaties, second-opinions en berekeningen die gebruikt worden bij rechtszaken. Waterleidingberekeningen van ons zijn dus goed. Gegarandeerd en bewezen.

© Copyright 2023 - Leever Installatie Adviseurs B.V.