Rijnland daagt huurder voor rechter

ALPHEN AAN DEN RIJN – Een tandartsenpraktijk uit Alphen aan den Rijn moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden. De praktijk, die ondergebracht is in het Alphense Rijnland ziekenhuis, zou tegen de huurovereenkomst in en zonder weten van de Rijnland Zorggroep, haar pand in gebruik hebben gegeven aan een andere tandarts. De zorggroep besloot daarom een kortgeding aan te spannen tegen de praktijk.

De praktijk zou verder een huurachterstand hebben en houdt zich bovendien ook niet aan afspraken over het in kaart brengen van de waterleidingen die zij in de vloer van het pand heeft laten aanbrengen. Door deze leidingen loopt warm water en zou er sprake kunnen zijn van een potentiele bron van legionella.

De Rijnland Zorggroep, waaronder het Rijnland Ziekenhuis valt, wil in het kader van de legionellapreventie hier duidelijkheid over, maar de tandartsenpraktijk werkt volgens het ziekenhuis niet genoeg mee aan openheid over de toestand van de waterleidingen. De legionella bacterie kan een gevaar voor de gezondheid vormen bij het inademen van verneveld water. Vooral mensen met een lage weerstand, zwangere vrouwen, zware rokers, kinderen en ouderen lopen de kans om ziek te worden.

Beveiliging in het ziekenhuis
Een woordvoerster van het Rijnland Ziekenhuis laat in een reactie weten dat er in het ziekenhuis zelf geen gevaar is voor legionella. ‘De waterleidingen van het ziekenhuis zijn door middel van een kleppensysteem beveiligd. Dit betekent dat er geen water vanuit de praktijk richting de waterleiding van het ziekenhuis kan vloeien. Mocht blijken dat er legionella in de praktijkruimte aanwezig is, dan kan deze besmetting niet in het waterleidingsysteem van het ziekenhuis terechtkomen.’

bron: omroepwest.nl