Sportpark Linne dicht na vondst legionella

In de douches van voetbalvereniging VV Linne is deze week de legionellabacterie aangetroffen. Op het sportpark, dat vorig jaar werd geopend, wordt voorlopig niet meer gevoetbald. Eerst moet namelijk alle gevaar voor besmetting met de bacterie zijn geweken.

Deze week is gestart met het desinfecteren van de leidingen in de doucheruimtes van de kleedlokalen. Na het weekeinde worden de resultaten van de nieuwe monsters bekend en dan kan worden bekeken of er op korte termijn weer gevoetbald mag worden op het sportcomplex.

De gemeente Maasgouw, eigenaar van het nieuwe sportcomplex, is de legionellabacterie op het spoor gekomen bij een periodieke controle van de waterleidingen. Het is onduidelijk of er mensen zijn die door te douchen in de met legionella besmette doucheruimtes besmet zijn geraakt met de bacterie. De GGD heeft leden van de voetbalclub die ziekteverschijnselen van de legionellabacterie vertonen (zoals koorts boven de 39 graden Celsius, kortademigheid) opgeroepen zich direct te melden.

bron: limburger.nl