Lente-akkoord: 15% subsidie op aanschaf zonnepanelen vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli krijgen kleinverbruikers een subsidie van 15 procent op de aanschafprijs van zonnepanelen. De regeling gaat in per 1 juli 2012. De subsidiepot is in totaal 52 miljoen euro groot en is verspreid over 2012 (22 miljoen) en 2013 (30 miljoen). Dit staat in het vandaag openbaar geworden Lenteakkoord.

Extra impuls
De partners van het Lenteakkoord spreken over een extra impuls voor schone energie en dat opwekking van duurzame energie dicht bij de mensen wordt benadrukt. De subsidie eindigt eind 2013. Er wordt zo snel mogelijk een uitvoeringsregeling bekendgemaakt.

Geen zonneboilers
In het akkoord wordt er gesproken over ‘zonnepanelen’. Hiermee lijkt het dat de subsidie enkel van toepassing wordt op de modules en niet op de overige onderdelen. Ook wordt er geen melding gemaakt over zonneboilers.

BTW-verhoging installatie
De BTW-verhoging van 19 naar 21 procent gaat per 1 oktober 2012 van kracht. Deze is dus van toepassing op de installatiekosten. Door deze beide maatregelen kan er een toenemende vraag ontstaan tussen 1 juli en 1 oktober 2012, maar dat blijft giswerk.

Bron: Lenteakkoord