Douche van De Beuk Oudenbosch maanden buiten gebruik

HOEVEN – Sinds de heropening van sporthal De Beuk in Oudenbosch in april kan er niet gedoucht worden.

De fractie van Gemeenschapsbelangen Halderberge vindt dat dit te lang duurt en vraagt opheldering aan burgemeester en wethouders. Die laten weten dat deze week een rapport over Legionella wordt verwacht.

“In De Beuk was geen rapport over Legionella aanwezig. We hebben dat onmiddellijk laten uitvoeren. We liepen tegen het probleem aan dat de ketel het water niet voldoende kon verhitten voor een Legionella-test. Daardoor moesten we eerst de ketel vervangen”, zegt de woordvoerder van Halderberge.

De test is inmiddels uitgevoerd en het is wachten op de resultaten. Tot die tijd mag er geen gebruik gemaakt worden van de douche. “De veteranenziekte ontstaat door het inademen van besmette fijne verneveling van waterdamp. Om die reden kan er wel gewoon van het water gedronken worden.”

De verenigingen zijn van de maatregel op de hoogte gebracht. Gemeenschapsbelangen heeft kritiek dat de bezoekende clubs niet op de hoogte zijn. “Dat is een taak van de clubs die in de Beuk thuis zijn. Die moeten hun gasten inlichten”, meldt de woordvoerder.

bron: bndestem.nl