Waarom een waterleidingberekening?

Hoe kunnen wij u helpen?

Leidingdimensionering, drukverhogers en instelstanden
Een waterleidingberekening heb je nodig om leidingdiameters te bepalen. Binnen de vereiste begrenzingen zoals snelheid en druk. Met de uitkomsten kan bepaald worden welke drukverhoger er nodig is. Wanneer er een warmtapwatercirulatiesysteem berekend wordt, kan een tapwatercirulatiepomp berekend worden. Uit de resulataten van de berekening kunnen de in te stellen volumestromen van de deelringen gehaald worden.

Linktip » Kleinere diameters in uw waterinstallatie?

Presentatie voor tapwatercirculatieleidingen
Waarom waterleidingen berekenen?Wij maken tevens waterleidingberekeningen om klachten te analyseren in waterinstallaties. Er komen veel klachten voor in tapwatercirculatiesystemen. Wij hebben hier een presentatie voor gemaakt. Grote instellingen, waaronder vele ziekenhuizen adviseerden wij over circulatiesystemen. Hoofdzakelijk omdat de vereiste retourtemperatuur van 60°C. niet werden gehaald.

De drukverhoudingen zien in een waterinstallatie
Met waterleidingberekeningen kun je ook goed de drukverhoudingen zien in een waterinstallatie. Wanneer er een te groot drukverschil kan ontstaan in een waterleidingssysteem, is er geen stabiel te verwachten temperatuur meer op mengkranen. De temperaturen gaan dan schommelen. Dat is hinderlijk. Maar ook gevaarlijk bij het douchen. Te koud water is niet prettig, maar te heet is gevaarlijk. Zeker in situaties dat een persoon niet voldoende mobiel is. Het komt regelmatig voor dat zorginstellingen, ziekenhuizen en eigenaren van apparementencomplexen met deze vraag bij ons komen. Lees hier meer over.

© Copyright 2020 - Leever Installatie Adviseurs B.V.