Legionella-alarm regio Kennemerland

bron: RTV Noord-Holland

De GGD Kennemerland heeft alarm geslagen bij alle huisartsen in de regio, nadat in relatief korte tijd bij 14 mensen besmetting met de legionellabacterie is vastgesteld. Dat meldt het Haarlems Dagblad vrijdag.

De toename van het aantal besmettingen zou te maken hebben met veel regenval na een warme periode. Dat verklaart echter niet waarom de besmettingen ongelijkmatig over de regio zijn verdeeld. Velsen en Haarlem-Noord zijn namelijk oververtegenwoordigd.

NoordHolland Noord

Behalve in de regio Haarlem is er ook in Noord Holland Noord een toename geconstateerd van het aantal patienten, dat besmet is met de legionellabacterie. Dat meldt de GGD Hollands Noorden. In de zomermaanden zijn er 8 patienten gemeld. In 2009 waren dit er nog 2. Bij de GGD Kennemerland zijn er 14 gevallen bekend. De toename van het aantal besmettingen zou te maken hebben met veel regenval na een warme periode.
Vooral mannen van 40 jaar en ouder worden geplaagd door de ziekte, die gepaard gaat met griepverschijnselen. Brief van de GGD aan de huisartsen (pdf-document)