Legionella in sportcentrum campus

ENSCHEDE – Tijdens een periodieke routinecontrole is donderdag een legionellabesmetting geconstateerd in de doucheruimten van het sportcentrum op de campus van de UT. Naar aanleiding van die besmetting is het sportcentrum uit voorzorg per direct gesloten.

Het watersysteem op het sportcentrum van de UT wordt vrijdag en zaterdag opnieuw gespoeld en er worden nieuwe douchekoppen geïnstalleerd. Verder wordt nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze besmetting.

Partijen die de afgelopen periode gebruik hebben gemaakt van de douches in het sportcentrum worden over de besmetting geïnformeerd. Gezonde mensen lopen in principe weinig risico. Mensen die op het sportcentrum zijn geweest en die griepverschijnselen hebben als koorts, hoofdpijn en spierpijn worden door de UT geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

Door de sluiting van het centrum kunnen tal van activiteiten deze week niet doorgaan. Zo is de bedrijfssport voor medewerkers van de UT geschrapt en kunnen ook de studentensportverenigingen niet naar binnen. Ook de opleiding Sport en Bewegen van het ROC van Twente is gedupeerd.

„Als mensen buiten willen sporten kan dat natuurlijk altijd, maar niemand mag gebruikmaken van de douches”, aldus een woordvoerder van de UT.

Hoelang de beperkingen gaan duren is op dit moment nog niet te zeggen. „We doen er echt alles aan om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. Tot die tijd blijven de genomen maatregelen van kracht.”

bron: tctubantia.nl