Offreer optioneel een legionellabeheersplan

U maakt geregeld offertes voor waterinstallaties. U kunt daar optioneel een legionellarisicoanalyse en een beheersplan bij aanbieden. Uiteraard alleen als optie als er in het bestek niet om gevraagd wordt. Want als het niet gevraagd wordt in het bestek, dan gaat de opdrachtgever zelf de risicoanalyse laten uitvoeren. Alle aanpassingen die volgens dat rapport uitgevoerd moeten worden, zal de opdrachtgever als opleveringspunten bij u, de installateur, neerleggen.

Wanneer u zelf de risicoanalyse en het beheerplan hebt aangeboden, dan moet u dat uitbesteden aan een bedrijf wat gecertificeerd is volgens BRL6010. Wij zijn zo’n bedrijf. U doet er dan verstandig aan om ons het ontwerp te laten maken. Als u zelf ontwerpen maakt, dan kunnen wij die controleren op de meest actuele legionellaregelgeving. Vlak voor de oplevering kunnen wij een pre-scan uitvoeren. Deze controle op de bouw is een soort quick-scan. Wij geven aan wat er niet volgens de legionellawetgeving gemaakt is. U kunt dat dan nog aanpassen, voordat de officiële risicoanalyse word uitgevoerd. Bij het maken van de legionellarisicoanalyse en het beheersplan staan dan geen of weinig installatieaanpassingen vermeld.

Reden genoeg om zelf optioneel een legionellabeheersplan aan te bieden. U kunt ons bellen om te vragen of er een beperkte of uitgebreide risicoanalyse uitgevoerd moet worden en wat de kosten zijn. Voor individuele woningen hoeft van rechtswege geen legionellarisicoanalyse uitgevoerd te worden. Toch raden wij bij woningen met zwembaden of meer dan twee douches toch optioneel een risicoanalyse aan te bieden.