Zo gaan de kostendeskundigen van ons calculatiebureau voor de installtietechniek te werk.

Als er prestatietekeningen zijn, dan bepalen wij de leidingdiameters.
Als er nog geen installatie-ontwerp is, dan maken wij die zelf.
Voor de grote materialen en de uit te besteden werken vragen wij offertes aan. Uit uw naam. Dit geldt o.a. voor luchtbehandelingskasten, sanitaire combinaties, luchtkanalen, koelmachines, enz.

Wij maken per installatiehoofdstuk een materiaalstaat. Aan de materialen zitten de actuele prijzen vast. Naast de brutoprijzen per stuk staan de kortingen. Deze komen bijna overeenkomen met uw kortingen. Met onze montagetijden wordt uw calculatie compleet gemaakt. De montagetijden zijn de juiste tijden in manminuten. Het zijn ervaringscijfers die vanaf 1991 door eigen onderzoek en nacalculatie van honderden projecten tot stand zijn gekomen. Er hoeft niet meer vermenigvuldig te worden met een correctiefactor. Per regel klopt de telling. Zo kan er gemakkelijker meer- en minderwerk berekend worden. Als u toch graag montagetijden in Gustav Ende of Uneto-VNI wilt hebben, dan kan dat.
Wanneer alles door ons berekend is, dan voegen wij de staartkosten toe. Het gaat dan om projectkosten (engineering), reiskosten en -uren, parkeren enz.
Als er niet gevraagd wordt een inschrijfbiljet in te leveren, dan maken wij een technische omschrijving. Die ontvangt u per mail in Word, zodat u deze omschrijving als offertetekst kunt invoegen.