Zwembad De Bruggen gesloten vanwege legionella

ZWAMMERDAM – Het zwembad op het terrein van Ipse de Bruggen in Zwammerdam is gesloten, omdat er legionella is aangetroffen. De verhoogde waardes zijn aangetroffen in de douches tijdens een routinecontrole, zo laat een woordvoerder weten.

In eerste instantie werd gedacht dat de bacterie alleen in de douchekoppen voorkwam. Nadat die vervangen waren, werd er echter opnieuw legionella gevonden. Daarom is besloten ook alle leidingen te vervangen.

Niet alleen bewoners van Ipse de Bruggen maken gebruik van het zwemwater. Er wordt door externe partijen ook zwemles gegeven en baby-en peuterzwemmen georganiseerd.

Deze partijen moeten uitwijken naar zwembaden in de omgeving. ,,Er is gesproken om wel gebruik te maken van het zwembad en niet van de douches, maar daar hebben we niet voor gekozen. We wilden geen enkel risico lopen. Het bad gaat pas open als de bacterie weg is.’’

Inmiddels zijn opnieuw testen gedaan. Het duurt echter twee weken voor de resultaten bekend zijn. Wanneer het bad weer open gaat, is nog onduidelijk.

bron: alphen.cc